Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Na parkovišti v Pastýřské i na Tržním náměstí bude za pár dnů hotovo

Už za pár dnů se řidičům i chodcům otevře prostor nového parkoviště v Pastýřské ulici i Tržní náměstí v Liberci. Poslední květnový den má dojít k oficiálnímu předání stavby a od 1. června by už mohli řidiči parkovat, a i práce na Tržním náměstí budou u konce.

Končí tak výstavba parkoviště P + R v Pastýřské vedle budovy policie a první etapa projektu Nová Pastýřská. Za pár měsíců na ní naváže pokračovaní druhé a třetí etapy.

Termín stavby se nám prodloužil asi o dvacet dnů. V prostoru, kde kdysi bývaly rybníky, jsme našli velké nánosové laguny, které sondy neukázaly a museli jsme je odtěžit, což nás zdrželo asi o deset dní. Bylo potřeba podloží stabilizovat, protože tam bude velký provoz. Dalším menším zdržením bylo také kopání přípojek společností ČEZ a museli jsme také dořešit s majiteli okolních domů a rockového klubu vjezdy,“ popsal náměstek pro veřejný prostor Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Na parkovišti v Pastýřské ulici bude přibližně 145 míst k parkování. „Od 1. června bude normálně parkoviště fungovat. Pouze zpočátku půjde platit parkovné v automatech pouze mincemi a zhruba v polovině měsíce už budou fungovat i s aplikací,“ upozornil Janďourek. Vjezd bude z obou stran, tedy od Sokolské i od Tržního náměstí.

Navazovat by měla záhy II. a III. etapa Nové Pastýřské, která začne nejspíš po prázdninách. „Teď budeme vypisovat zakázku na dodavatele stavby, předpokládám, že budeme soutěžit přes léto a na podzim bychom mohli začít stavět. Ale až se dokončí Sokolská,“ dodal náměstek.   

První etapa Nové Pastýřské vyjde město na necelých 52 milionů korun, další dvě etapy jsou podle odhadů vyčísleny na 70 milionů korun.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky parkoviště, náměstí, Nová Pastýřská, doprava, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na parkovišti v Pastýřské i na Tržním náměstí bude za pár dnů hotovo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.