Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Oprava nádraží v Chrastavě a Hrádku vyjde na miliardu a čtvrt. Stavět se začne v září

Už brzy začne celková rekonstrukce dvou nádraží na Liberecku. Stanice v Chrastavě a Hrádku projdou proměnou na skoro miliardu a čtvrt korun. Práce mají začít v září a skončí v listopadu příštího roku. Stanice projdou kompletní přestavbou včetně nádražních budov, změní se rozmístění nástupišť.

Nejviditelnější změnou bude přesun nástupišť v obou stanicích, čímž se zvýší bezpečnost a komfort cestujících. „Stanice získají nové podchody, bezbariérový přístup zajistí výtahy,“ upřesnila tisková mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Součástí projektu je i obnova obou nádražních budov. „Jejich původní vzhled zůstane zachován, díky úpravě vnitřních prostor vznikne v Chrastavě nová čekárna s hygienickým zázemím. Interiéry v Hrádku nad Nisou čeká celková modernizace, jejím výsledkem bude prostorná čekárna a komerční prostory,“ dodala mluvčí.

Dojde také k rekonstrukci zabezpečovacího zařízení na celém úseku z Liberce na státní hranici s Polskem, který měří 22 kilometrů. „Zkrátí se doba potřebná pro křižování vlaků, současně se na několika místech zvýší traťová rychlost. Provoz vlaků se bude řídit z nového regionálního dispečerského pracoviště v Liberci,“ uvedla Eberl Friebová.

Práce začnou už letos v září, v plánu je i kompletní výluka na trati z Liberce do Hrádku nad Nisou. Ta potrvá od června do listopadu příštího roku. Celkem tak stavba potrvá čtrnáct měsíců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky nádraží, chrastava, hrádek, oprava, správa železnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava nádraží v Chrastavě a Hrádku vyjde na miliardu a čtvrt. Stavět se začne v září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.