Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V Liberci nebudou od pátku kvůli opravě kolejí jezdit měsíc tramvaje k Ještědu

Kvůli opravě kolejiště nebudou v Liberci od pátku jezdit skoro měsíc tramvaje po druhé části páteřní trati, a to od centra k Ještědu. Na první části, z centra do Lidových sadů, naopak dvouměsíční výluka skončí v závěru tohoto týdne. Tramvaje začnou jezdit do Lidových sadů od pondělí, řekl provozně-technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička.

Nová výluka mezi Fügnerovou ulicí a Horním Hanychovem potrvá do konce srpna, oprava si vyžádá skoro 20 milionů korun. „V ulici Hanychovská se budou vyměňovat celé betonové panely a v ulici od Horizontu nahoru se bude u finských domků opravovat takové to esíčko, kde tramvaje dneska musejí jezdit deset kilometrů v hodině, aby nehrozilo vykolejení," řekl náměstek primátora Jiří Šolc (za ANO). Součástí prací je také výměna výhybky nedaleko Základní školy Ještědská v Dolním Hanychově, kde je točna a konečná linky č. 2.

Provoz je na páteřní tramvajové trati v Liberci omezený od začátku června. Dosud ale náhradní autobusy vozily cestující v úseku, který je v opačném směru, tedy z centra do Lidových sadů. Nejprve si tam teplárna nechala položit pod koleje v ulici 5. května nový horkovod a od poloviny června zahájil dopravní podnik opravu části kolejiště ve Fügnerově ulicí u terminálu MHD. Vzhledem k tomu, že jde o dopravně velmi frekventovanou oblast, oprava kolejiště se tam dělá po menších úsecích už několik let jen v letních měsících. „Jsme tam omezeni časem," řekl Lavička. Letošní výměna kolejiště v prostoru tramvajových zastávek ve Fügnerově ulici si podle něj vyžádala zhruba 20 milionů korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, MHD, stavby, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci nebudou od pátku kvůli opravě kolejí jezdit měsíc tramvaje k Ještědu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.