Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Silnice na Frýdlant je kvůli omezením ještě vytíženější, na místo se zaměřila policie

Zavřená silnice třetí třídy přes Oldřichov, vlaková výluka do Frýdlantu. Silnice 13 přes Albrechtický kopec je tak vlastně jedinou cestou z Liberce do Frýdlantského výběžku. Už tak vytíženou komunikaci teď využívá ještě více aut, což přináší i více nehod. Na bezpečnost na silnici se tak nyní více zaměřila i policie.

„Pochopitelně vnímáme toto problematické období, ve kterém došlo paralelně k několika uzavírkám dopravních komunikací na Frýdlantsku. Komunikace I/13, mezi Frýdlantem a Libercem, se stala objízdnou trasou několika dopravních uzavírek, což má za následek zvýšení počtu průjezdů osobní a nákladní dopravy,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Libor Špráchal.

Už několik měsíců je uzavřená silnice přes Oldřichov do Raspenavy, řidiči tak musí přes Albrechtický kopec. A navíc probíhá i výluka na železnici, což do aut žene další cestující.

Právě se zvýšením provozu jdou ruku v ruce také dopravní komplikace týkající se zejména nehodovosti. „Od doby, kdy došlo k realizaci stavebních prací v lokalitě Oldřichova v Hájích, jsme řešili celkem šest dopravních nehod v úseku mezi 191,5 – 204 km silnice I/13, z čehož byly dvě se zraněním,“ dodal Špráchal.

Jenže právě každá nehoda kvůli nemožnosti objížděk přináší další komplikace. „V maximální možné míře proto věnujeme pozornost dopravní situaci a událostem, ke kterým v tomto úseku páteřního tahu z Frýdlantu na Liberec může docházet. V těchto případech velmi intenzívně spolupracujeme také s dotčenými samosprávnými celky, složkami IZS a dalšími zainteresovanými subjekty na koordinovaném a efektivním řešení těchto mimořádných situací s ohledem na dodržování zákonnosti přijatých řešení,“ řekl policejní ředitel.

Uzavírka silnice třetí třídy v Oldřichově je plánovaná před přerušením prací na zimu do 20. října, vlaky by se na koleje měly vrátit 20. září.

Do Frýdlantského výběžku je možné se dostat ještě po jizerskohorské silnici 290, která vede z Desné kolem přehrady Souš, nebo z Hrádku na Nisou přes polskou Bogatynii. Při cestě z Liberce přes I/13 do Frýdlantu má trasa 25 kilometrů, přes Polsko má od krajského města 45 kilometrů a okolo Souše dokonce 70 kilometrů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, frýdlant, nehody, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na Frýdlant je kvůli omezením ještě vytíženější, na místo se zaměřila policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.