Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Doprava na Králův Háj bude v úterý dopoledne možná jen jedinou přístupovou cestou

Jediná přístupová cesta zůstane v úterý 6. srpna 2024 motoristům k dispozici při jízdě na liberecké sídliště Králův Háj nebo z něj. Sídliště, kam v běžnou dobu vedou pro motoristy hned tři různé cesty, se totiž v létě kvůli havárii kanalizace v ulici Dvorská a modernizaci parovodní sítě Teplárny Liberec mění v „únikovku“. Ulice Dvorská je uzavřena do konce prázdnin, ulice Aloisina Výšina jako hlavní objízdná trasa je pak zavřena od 1. do 25. srpna kvůli modernizaci parovodu a v úterý zůstane dopoledne kvůli kácení břízy na 4 hodiny hodin slepá a pro motoristy neprůjezdná i třetí a poslední přístupová cesta na sídliště ulicí Králův Háj. Jedinou možností, jak se od 7 do 11 hodin na sídliště nebo z něj motoristé dostanou, tak zůstává objížďka výkopu v ulici Aloisina Výšina kolem mateřské školy Pramínek v ulici Březinova.

Pro motoristy se doprava na Králově Háji stává toto léto opravdu pastí. Na začátku prázdnin uzavřela hlavní přístupovou cestu na sídliště havárie kanalizace v ulici Dvorská a práce na opravě jsou tu naplánovány na celé prázdniny. „Na opravu kanalizace totiž radnice naváže i opravou silnice, chodníků a autobusové zastávky,“ informoval ČTK začátkem prázdnin náměstek primátora Magistrátu města Liberec Jiří Šolc.

Na Králově Háji pak probíhá i plánovaná modernizaci parovodní sítě. „Lokalita Králův Háj je součástí projektu GreenNet II, větve Textilana, která zásobuje tepelnou energií část centra města včetně lokalit Husova, sídlišť Kunratická a Broumovská a pak právě také Králův Háj,“ informuje na svém webu Teplárna Liberec. Kvůli modernizace parovodu je do 25. srpna uzavřena i druhá velká přístupová cesta na Králův Háj ulicí Aloisina Výšina. U této uzavírky se však podařilo zajistit objízdnou trasu, která je vedena ulicemi Na Výšinách a Březinova. A právě tato objízdná trasa se v úterý stane jedinou přístupovou cestou na sídliště a z něj. Ta třetí, ulicí Králův Háj, bude totiž v úterý v čase od 7 do 11 hodin slepá, technické služby v ní budou kácet suchou břízu.

„Dostat se v létě domů, pokud bydlíte na Králově Háji, vyžaduje občas hodně trpělivosti a vynalézavosti. Například objížďka výkopu v ulici Aloisina Výšina není ve směru ze sídliště značená, jen na tabulce u uzavírky je dodatková tabulka s údajem, že objížďka je za 200 metrů. V ulici Březinova už ale žádná informace o tom, že tudy vede objížďka, není. Takže řidiči, který o ní neví, zůstává jen jedna možnost, jak se dostat pryč, ulicí Králův Háj. Která ale bude zítra uzavřená. My místní se ještě jakž takž zorientujeme, ale ten, kdo sem míří výjimečně, je zmaten. Byl jsem svědkem toho, že jeden z řidičů, který potřeboval jen něco vyzvednout u dcery, radši auto odstavil u uzavírky a šel prostě pěšky, protože už byl bezradný,“ uzavírá jeden z místních obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková

Štítky doprava, Liberec, Králův Háj, uzavírka, rekonstrukce, objížďka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava na Králův Háj bude v úterý dopoledne možná jen jedinou přístupovou cestou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.