Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Začala oprava železničních stanic v Chrastavě a Hrádku. Vyjde na miliardu a čtvrt

Na dvou železničních stanicích v menších městech na trati z Liberce na Žitavu začala jejich modernizace. Konkrétně jde o Chrastavu a Hrádek nad Nisou a Správa železnic za ní zaplatí miliardu a čtvrt korun. Práce potrvají do listopadu příštího roku.

„Cestující se dočkají bezbariérového přístupu k vlakům i pohodlnějšího přestupu na autobusy. Obě železniční stanice budou komplexně modernizovány, a to včetně nádražních budov,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

V obou stanicích dojde k rekonstrukci nástupišť a zastřešení, což zvýší bezpečnost a komfort cestujících. K vlakům povedou nové podchody, bezbariérový přístup zajistí výtahy.

Projekt zahrnuje také obnovu obou nádražních budov. „V Chrastavě vznikne díky úpravám vnitřních prostor nová čekárna s hygienickým zázemím. Interiéry v Hrádku nad Nisou čeká celková modernizace, jejím výsledkem bude nejen prostorná čekárna, ale i komerční prostory,“ dodala mluvčí.

Rekonstrukce se dotkne také zabezpečovacího zařízení na celém úseku z Liberce až na státní hranici s Polskem a Německem. „Současně se zkrátí doba potřebná pro křižování vlaků. Provoz na trati budou řídit dispečeři z nového regionálního pracoviště v Liberci,“ upřesnila Eberl Friebová.

Cestující se ale musí připravit i na výluku na trati. „Nepřetržitá výluka na trati z Liberce do Hrádku nad Nisou je plánovaná od června do října příštího roku,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Správy železnic

Štítky nádraží, chrastava, hrádek, oprava, správa železnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala oprava železničních stanic v Chrastavě a Hrádku. Vyjde na miliardu a čtvrt  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.