Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Liberec za výstavbu silnice Nová Pastýřská zaplatí skoro 28 milionů korun. Začít se má ještě na podzim

Liberec za výstavbu silnice zvané Nová Pastýřská, která propojí Tržní náměstí se Sokolskou ulicí, zaplatí 27,7 milionu korun. V ideálním případě začnou práce letos na podzim a skončí příští rok na jaře. Zakázku radní města přidělili firmě Metrostav DIZ, nyní plyne patnáctidenní lhůta na podání případných námitek proti výsledkům soutěže, informoval náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

O zakázku projevilo zájem pět firem. Čtyři nabídky byly pod maximální přípustnou cenou 34,2 milionu korun, nejnižší byla od vítězného Metrostavu. Výhodou podle náměstka je, že tato firma modernizovala i městské parkoviště v Pastýřské ulici pro 140 aut, kolem něhož nová silnice povede. Práce na něm dokončili pracovníci Metrostavu letos na začátku letních prázdnin. „Mají zkušenosti s tím místem a navážou na předchozí stavbu. Odpadnou tak i případné reklamace na vady, jež by se dotýkaly stavby parkoviště, kdo za to může," dodal Janďourek.

O výstavbě Nové Pastýřské se v Liberci mluví víc než 20 let, odvést by měla část dopravy z horního centra města. V rámci výstavby nové komunikace Metrostav postaví nejen silnici s povolenou rychlostí do 40 kilometrů v hodině, ale také pruhy pro cyklisty a chodníky. Po dokončení silnice budou moci motoristé jezdit ze Sokolské ulice přímo na Tržní náměstí, kde je městský bazén. Méně aut by tak mělo jezdit kolem knihovny v Rumjancevově ulici a přes náměstí Dr. E. Beneše okolo divadla a historické radnice.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením města Liberec

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec za výstavbu silnice Nová Pastýřská zaplatí skoro 28 milionů korun. Začít se má ještě na podzim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.