Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Mezi Ohrazenicemi a Paceřicemi roste u rychlostní silnice oplocení proti zvěři

Oplocení proti zvěři bude až do listopadu stavět podél silnice I/35 mezi Ohrazenicemi a Paceřicemi Ředitelství silnic a dálnic. Plot o výšce 2 a půl metru vznikne po obou stranách stávající silnice od kilometru 38 po kilometr 42. Náklady na stavbu plotu proti zvěři jsou vyčísleny na necelých 9 milionů korun.

„Jedná se o preventivní opatření proti dopravním nehodám. Silnice I/35 prochází územím lesů a polí, kde se kumuluje značné množství zvěře. Navíc jde o hlavní tah z krajského města na Prahu a dopravní intenzita je v těchto místech vysoká,“ říká Kamila Zahálková z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic.

Oplocení navazuje na protihlukovou stěnu Paceřice a dále se napojuje na již realizované oplocení dálnice D10. „Stavební práce potrvají do listopadu a budou probíhat bez dopravního omezení. Zhotovitelem je sdružení firem M-SILNICE a. s. a H-RealBau s. r. o. s cenovou nabídkou 8,942 milionů korun bez DPH,“ dodává Zahálková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ŘSD

Štítky doprava, prevence, střet se zvěří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Ohrazenicemi a Paceřicemi roste u rychlostní silnice oplocení proti zvěři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.