Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

V Liberci roky chystaná oprava Vítězné ulice začne zřejmě v příštím roce

Oprava liberecké Vítězné ulice od křižovatky s Masarykovou ulicí ve směru ke kasárnám začne asi v příštím roce. Náměstek primátora Jiří Janďourek si od úprav slibuje také to, že pomohou lépe ochránit Oblastní galerii při přívalových deštích. Rekonstrukce této frekventované silnice se ve městě připravuje roky.

"Trošku nám tam zlobí dešťová voda, která stéká ze všech území v blízkosti galerie," řekl náměstek Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

Galerie je v ďolíku křižovatky ulic Masarykova a Vítězná, toto místo je známé i pod názvem Zlatý kříž. Na křižovatce se při vydatných srážkách tvoří laguny a v létě před dvěma lety voda dokonce natekla do budovy galerie. Částečně byla poté kvůli tomu skoro tři týdny uzavřená, umělecká díla poškozena nebyla. Podle náměstka chtějí při opravě Vítězné ulice v tomto místě zlepšit odvod dešťových vod.

Podle původních záměrů radnice měla být tato ulice už několik let kompletně opravená. V letech 2017 a 2018 tam síťaři vyměnili rozvody kanalizace, vodovodu i plynu, ale finální povrch dostala tehdy jen část Vítězné ulice od Husovy ulice po křižovatku s Masarykovou ulicí. Na druhé straně, v úseku ke Štefánikově náměstí, má stále jen provizorní povrch. Dlouhou přípravu dokončení opravy náměstek zdůvodňuje tím, že se nedařilo získat všechny potřebné souhlasy od státní správy, zejména v části dopravního zatížení. "Museli jsme prověřovat všechny křižovatky na celém vnitřním městském okruhu, dělat mikro simulace a mnohdy jsme naráželi na odpor toho, že se dotčeným orgánům nelíbilo, jak byly zpracovány naše mikro simulace," uvedl Jiří Janďourek.

Nyní je podle něj město již v závěrečné fázi příprav a nechává si zpracovat dokumentaci k provedení stavby. Za to zaplatí zhruba 900 tisíc korun. "Schválili jsme projektanta na vypracování prováděcí dokumentace. Velmi rádi bychom výsledný produkt podle smlouvy obdrželi někdy v průběhu konce listopadu, začátku prosince a hned na to navázali soutěží (na zhotovitele) a realizací příští rok," dodal Janďourek.

Projekt s názvem Stavební úprava ulice Vítězná Liberec zahrnuje i navazující křižovatky. "Práce budou v rámci projektu probíhat na ulici Vítězná v úseku od křižovatky s ulicí Ondříčkova po křižovatku s ulicí Mozartova a náměstí Štefánikovo a dále od této křižovatky v části ulice Štefánikovo náměstí po křižovatku s ulicí Gorkého," uzavírá náměstek primátora. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martina Petrášková

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci roky chystaná oprava Vítězné ulice začne zřejmě v příštím roce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.