Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Další komplikace při cestě na Frýdlantsko. Bude se opravovat silnice přes Albrechtický kopec

Dopravu na Frýdlantsko od čtvrtka zkomplikují opravy silnice 13 přes Albrechtický kopec. Jde o zhruba tříkilometrový úsek a hotovo má být do konce října. Uzavřený bude vždy jeden pruh a dopravu na místě budou řídit silničáři a mimo pracovní dobu pak semafory. Práce měly původně proběhnout už v srpnu, tehdy ale byla i vlaková výluka a akce se tak posunula.

Pracovat se bude postupně na stometrových úsecích. Práce potrvají od 10. do 31. října. Od pondělí do pátku to bude od 8 do 14 hodin, o sobotách od 8 do 18 hodin. „Netěší mě, že se tyto práce provádějí v době, kdy je silnice přes Albrechtický kopec jediným spojením Frýdlantska s okolním krajem. Snažil jsem se za krajskou samosprávu vyjednat práci v takovém rozsahu, aby co nejméně zasáhly řidiče. Věřím, že takovým nešťastným souběhům omezení již nebude v novém volebním období v resortu dopravy docházet,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Silničáři budou opravovat výtluky, zaměří se ale také na krajnice a příkopy kolem komunikace. „Při nedávných deštích, které Frýdlantsko během zářijové velké vody postihly, se ukázalo, že příkopy podél této silnice jsou nedostatečně hluboké a voda se tak vylévala přes krajnice přímo na vozovku. Tomu je potřeba do budoucna zamezit. Rád bych všechny řidiče požádal o trpělivost a pochopení s dočasnou úpravou provozu,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro LK).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky silnice, policie, řsd, albrechtický kopec, opravy, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace při cestě na Frýdlantsko. Bude se opravovat silnice přes Albrechtický kopec  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.