Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Spojnice Frýdlantska se otevře. Kolem Souše projedete už zítra

O měsíc později, než v loňském roce, se otevře silnice kolem přehrady Souš. Podle Pavla Pospíšila z Krajské správy silnic Libereckého kraje je již silnice bez sněhové pokrývky, bez ledu a odlučovače olejů jsou plně funkční. Silnice tak bude opět otevřena po dnešní půlnoci.

Silnice kolem přehrady Souš v Jizerských horách se uzavřela 8. prosince loňského roku, kdy auta ujezdila na silnici vrstvu sněhu, která zvyšuje riziko dopravních nehod a následně možnost znečištění vodárenské nádrže. Komunikace vede po hrázi nádrže, která slouží jako zdroj pitné vody.

Silnice kolem Souše je frekventovanou spojnicí z Frýdlantského výběžku přes Jizerské hory, na zimu se ale právě kvůli riziku znečištění zdroje pitné vody pravidelně s prvním sněhem uzavírá.

Štítky silnice, Frýdlantsko, Pavel Pospíšil, Liberecký kraj, Jizerské hory, Souš (Králický Sněžník), Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spojnice Frýdlantska se otevře. Kolem Souše projedete už zítra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.