Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Stavební práce omezí od pondělí dopravu ve Vratislavicích

Stavební práce na silnici 14 a dokončení rekonstrukce tramvajové trati na Jablonec zkomplikují od pondělí dopravu ve Vratislavicích. Silnice bude na dvou úsecích uzavřena, zkomplikuje to i autobusovou dopravu mezi Libercem a Jabloncem. Autobusy nepojedou přes Vratislavice, ale přes Kunratice, práce skončí 26. června.

"Od pondělí bude podle Dědkové pro dopravu zcela uzavřen úsek silnice 14 od čerpací stanice EuroOil po konečnou tramvajové trati Vratislavice - výhybna. Objízdné trasy povedou obousměrně po silnice směrem na Kunratice - a dál Lučanskou ulicí. V Jablonci povede objížďka ulicí Československé armády, Belgickou a Ladovou, přes okružní křižovatky v Tovární a Liberecké ulici se napojí na současnou trasu," doplnila mluvčí krajského úřadu Libereckého kraje Markéta Dědková. Uzavřen bude i pravý jízdní pruh silnice 14 od křižovatky s ulicí Dlouhomosteckou po čerpací stanici EuroOil. V tomto případě objížďka nařízena není, provoz tam bude řízen kyvadlově.

Uzavření silnice zkomplikuje provoz autobusových linek mezi Libercem a Jabloncem. Situace je o to složitější, že kvůli rekonstrukci železniční trati nejezdí mezi oběma městy vlaky. I náhradní autobusová doprava bude odkloněna na objízdnou trasu přes Kunratice a část Vratislavic a Proseče nad Nisou tak nebude obsluhována. Dopravu tam budou zajišťovat jen městské autobusy X11, které po dobu rekonstrukce tramvajové trati v Jablonci nahrazují tramvajovou linku 11 od konečné ve Vratislavicích do Jablonce.

Rekonstrukce silnice 14 ve Vratislavicích navazuje na dokončenou rekonstrukci tramvajové trati. Provoz tramvají do Vratislavic byl obnoven před měsícem, až do Jablonce by měly tramvaje jezdit na konci června. Ředitelství silnic a dálnic teď musí opravit i přilehlou komunikaci. Projekt za 29 milionů korun počítá s rekonstrukcí asi 1400 metrů dlouhého úseku frekventované silnice. Zahrnuje obnovu systému odvodnění. Na opravu by měly navázat práce na dalším úseku, ŘSD pro něj hledá dodavatele.

Z Liberce do Vratislavic a Jablonce přestaly jezdit tramvaje loni 15. března. Důvodem byla rekonstrukce čtyř kilometrů tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem. Projekt, který včetně DPH přijde na 286 milionů korun, je největší investicí libereckého dopravního podniku v posledních letech. Práce měly původně skončit už v polovině března, výluka se však protáhla. Tramvajová trať spojuje Liberec s Jabloncem od roku 1955 a modernizaci už nutně potřebovala. Poslední celková rekonstrukce trati spojená s dlouhodobou výlukou se na ní uskutečnila v letech 1972 až 1976.

Zdroj: ČTK

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jablonec, silnice, doprava, rekonstrukce, Liberec, Kunratice, Československá armáda, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební práce omezí od pondělí dopravu ve Vratislavicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.