Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Silnice v Osečné a Hejnicích se dočkají rekonstrukce

Ještě v letošním roce by se měla opravy dočkat dvojice silnic na Liberecku. Stavební práce by měly začít koncem prázdnin na silnicích druhých tříd II/290 v Hejnicích a II/278 v Osečné. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by být hotovo ještě do konce letošního roku. Náklady má z pětaosmdesáti procent pokrýt dotace.

V Osečné se dělníci vrhnou do rekonstrukce skoro jeden a půl kilometru dlouhého úseku silnice od Svatovítského náměstí až po most přes řeku Ploučnici na hranici města. Silnice se rekonstrukcí rozšíří na šest metrů. Opravy se dočká také třísetmetrový úsek vedoucí z náměstí k mostu přes Ploučnici za ulicí K Pramenům.

V Hejnicích by ve druhé polovině roku měla projít rekonstrukcí silnice II/290 „Opravovány budou dva úseky, první v délce 796 metrů a druhý 226 metrů. V opravovaných místech se počítá s úpravou příčných a podélných sklonů, dojde k výškové úpravě stávajících poklopů kanalizačních šachet a zbylých povrchových znaků a po odfrézování vozovky k celoplošné opravě z asfaltového krytu,“ popsal radní Vladimír Mastník. V rámci rekonstrukce přibyde nové vodorovné dopravní značení a doplní se svislé dopravní značení.

Aby se na zmíněných úsecích mohlo začít dělat, musí Liberecký kraj nejprve vypsat výběrové řízení na zhotovitele. Rada kraje už o zahájení zadávacího řízení rozhodla. Obě zakázky budou financovány spoluúčastí ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 85 procent a z rozpočtu Libereckého kraje se uhradí zbývajících 15 procent.

Štítky Osečná, silnice, rekonstrukce, Hejnice, Liberecký kraj, Ploučnice, Vladimír Mastník, Svatovítské náměstí, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Osečné a Hejnicích se dočkají rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.