Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Do Turnova rychlostí jako po dálnici? Za rok možná ano

Na výpadovkách z Liberce, jak ve směru na Turnov tak i na Děčín, by se od příštího roku mohl jezdit rychleji. Na některých úsecích by podle ministerstva dopravy mohlo od příštího roku dojít ke zvýšení povolené rychlosti až na 130 kilometrů v hodině. Rozhodnuto ale ještě není, záměr může ze stolu shodit krajský úřad nebo policie.

Zvýšení povolené rychlosti by se mělo týkat úseku mezi Libercem a Turnovem. „V některých úsecích by mohla být v roce 2016 navýšena rychlost na 130 kilometrů v hodině, záleží nyní na rozhodnutí  krajského úřadu a policie,“ řekl Drbně Zdeněk Neusar tiskového oddělení ministerstva dopravy. Podle něho není vyloučeno, že bude stanovena plošná rychlost 110 kilometrů v hodině.

Navýšení povolené rychlosti se nejspíš dočkají také řidiči na výpadovce ve směru na Děčín. „U silnice I/35 Liberec - Chrastava - Bílý kostel je záměrem do konce roku doplnit připojovací pruhy a oplocení, aby komunikace vyhověla podmínkám bezpečnostního auditu,“ dodal Zdeněk Neusar.

Silnice ve směru na Chrastavu je podle něho uvedena v seznamu silnic prvních třídy navržených k prověření možnosti osazení značkou „silnice pro motorová vozidla“ a od ledna 2016 by zde mohlo dojít ke zvýšení rychlosti na 110 kilometrů v hodině. Ve stejném seznamu figuruje také silnice I/14 vedoucí na Kunratice.

Je podle vás zvýšení rychlosti na výpadovkách z Liberce potřeba?

Celkem hlasovalo123 čtenářů

Štítky Turnov, silnice, Liberec, Děčín, Chrastava, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Turnova rychlostí jako po dálnici? Za rok možná ano  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.