Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jízdné autobusem MHD do Bedřichova bude stát 23 korun

Městské autobusy z Liberce začnou na konci srpna jezdit až do jizerskohorského střediska Bedřichov. Od 30. srpna bude z Liberce do Bedřichova jezdit v pracovních dnech osmkrát denně prodloužená linka 18. V současné době jezdí do Bedřichova linky příměstské dopravy, ty budou podle ředitele podniku zachovány jen v turistické sezoně.

Po lepším spojení roky volali nejen lidé z Bedřichova, kteří do Liberce jezdí do školy či do práce. Zájem mají i Liberečané, kteří jezdí do Bedřichova v zimě na běžky a od jara do podzimu na kolo nebo pěší výlety. Přímých spojů jezdí málo, často tak lidé musí do Liberce složitě přes Jablonec nad Nisou, odkud tam městská doprava zajíždí. "Nástupiště pro linku 18 se proto na konci srpna přesune do zastávky příměstských linek proti paláci Balon, vybudujeme tam i nový přístřešek," dodal generální ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Luboš Wejnar.

Provoz linka do Bedřichova zahájí s novým školním rokem, původně ji chtěl dopravní podnik zavést od července. "Změna přišla pozdě, a tak ji už nebylo možné zapracovat do změny jízdních řádů," řekl Jiří Hruboň, ředitel společnosti Korid LK, která je koordinátorem dopravy v Libereckém kraji. Zvažovalo se i zahájení provozu až s novým jízdním řádem od 13. prosince, ani s tím v Koridu nesouhlasili. "Řidiči se musí s trasou dobře seznámit, v zimě to bude mnohem náročnější," vysvětlil Hruboň.

Jízdné na prodloužené lince se bude podle Wejnara řídit pravidly integrovaného dopravního systému IDOL. Základní jízdenka pro jednotlivou jízdu Liberec - Bedřichov uhrazená z elektronické peněženky na Opuscard bude stát 23 korun, za papírovou jízdenku zaplatí cestující 26 korun. "Na lince do Bedřichova bude možné použít i SMS jízdenku za 31 korun jako na lince 11 do Jablonce," dodal ředitel. Třicetidenní předplatné pro celou síť MHD Liberec s cestou do Bedřichova vyjde cestujícího na 690 korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Bedřichov, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízdné autobusem MHD do Bedřichova bude stát 23 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.