Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Ve Vratislavicích srazil motocyklista chodkyni, je těžce zraněná

Střet motocyklu s chodkyní zastavil dnes hodinu po poledni provoz v Tanvaldské ulici ve Vratislavicích nad Nisou. Sedmašedesátiletá žena je těžce zraněná. Nehoda na více než hodinu uzavřela frekventovanou ulici. Nehod motocyklistů podle policejních statistik stále přibývá.

Nehoda se stala před 13:30. "Řidič motocyklu Honda jel ve směru od centra města na Jablonec nad Nisou, kdy mu náhle do jízdní dráhy vstoupila 67letá žena. Řidič motocyklu se už střetu nedokázal vyhnout," uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Motocyklista ženu nabral a ještě několik desítek metrů ji vezl na přední části motocyklu, než i s motorkou spadl na vozovku.

"Žena utrpěla vážná mnohačetná poranění zad, pánve a dolní končetiny," řekla mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová. Sanitka ženu převezla na libereckou traumatologii. "Podle zjištěných prvotních informací se žena s největší pravděpodobností při přecházení nerozhlédla a vstoupila do vozovky, alkohol u řidiče policisté vyloučili orientační dechovou zkouškou," uvedla policejní mluvčí.

Dvě vážné nehody motorkářů vyšetřovali podle Šrýtrové policisté i v pátek večer. U Železného Brodu narazil po 18:00 do návěsu nákladního vozidla 19letý řidič motocyklu Yamaha. Nehoda se stala na hlavní silnici 10. "Motocyklista při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, povaze a stavu vozovky a vjel do protisměru. Zde se střetl s návěsem nákladního auta," popsala nehodu Šrýtrová. Motorkář narazil do levého zadního kola návěsu a spadl na vozovku. S těžkým zraněním ho vrtulník dopravil do liberecké nemocnice. Na motocyklu a nákladním vozidle vznikla předběžná škoda 166.000 korun.

Další nehoda motocyklisty se stala v pátek kolem 20:30 na silnici 15 u Kravař na Českolipsku. Po projetí zatáčky nedokázal včas zareagovat osobní vůz jedoucí před ním a motocykl zpomalit. Aby se vyhnul střetu, sjel vpravo mimo vozovku. "Narazil do betonové propusti a skončil v poli," uvedla mluvčí. I tohoto 34letého motocyklistu přepravil do liberecké nemocnice vrtulník. Předběžná škoda na motocyklu je 90.000 korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, motocykl, nákladní automobil, Krajská nemocnice Liberec, Honda, Yamaha, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vratislavicích srazil motocyklista chodkyni, je těžce zraněná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.