Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Nepozorný řidič vjel přímo před vlak, zranil se jen lehce

Nepozornost mohla řidiče staršího Citroenu stát zdraví, měl ale velké štěstí v neštěstí. V pátek v půl šesté večer jel po místní štěrkové komunikaci v obci Ploužnice řidič, který měl v úmyslu přejet železniční přejezd, který byl před ním. Přehlédl ale přijíždějící vlak, s nímž se střetl.

„Řidič automobilu si ale nevšiml osobního vlaku, který právě přijížděl z levé strany od Lomnice nad Popelkou a došlo ke střetu. Pomalu jedoucí vlak odsunul vozidlo mimo železniční přejezd a řidič auta utrpěl lehké zranění,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Příčinou nehody je podle všeho nepozornost řidiče, který na nezabezpečený přejezd vjel přímo před vlakem. Díky tomu, že jel vlak velmi pomalu, nemá nehoda žádné větší následky.

Je to přitom jen pár týdnů od události, ke které došlo na železničním přejezdu v Horní Polici. Tam přerazil jeden z kamionů závoru a projel na červenou. Podle informací od svědka, který stál před železničním přejezdem, nebyl řidič sám, kdo porušil pravidla. Ještě před ním měl přejet na červenou druhý kamion.

„Podle svědka, řidiče osobního vozidla, který před přejezdem se spuštěným signalizačním zařízením zastavil ve směru od České Lípy, přijeli od Žandova dva kamiony. Situace se mu na místě jevila tak, že obě nákladní soupravy jely po své trase společně. Z toho se dá usuzovat na to, že se řidiči možná znají,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková a doplnila: „V době, kdy oba kamiony před přejezdem spatřil, byla už varovná zvuková a světelná signalizace v činnosti. První kamion projel na červenou přes koleje bez komplikací a ten druhý v těsném závěsu za ním již nestačil kolejiště bezpečně opustit. V době, kdy se jeho zadní část návěsu nacházela ještě na přejezdu, se začaly spouštět závory a jedna z nich se o návěs rozlomila.“

Policie teď proto hledá svědky této události, kteří můžou pomoci v nalezení nezodpovědných řidičů, kteří ohrozili nejen sebe. Jakékoliv informace, které můžou policistům pomoci, můžete sdělit na linku 158.

Ministerstvo dopravy chce po nedávné nehodě na přejezdu ve Studénce, kterou nepřežili tři lidé, zvýšit pokuty za přejíždění trati v době, kdy na zabezpečovacím zařízení svítí červené světlo. Podle současného správního řádu je maximem sankce 2500 korun. Když už řidič na zabezpečený přejezd vjede, je ale podle odborníků lepší, když závory přerazí, a nestřetne se tak s vlakem. Pokud by to ve Studénce udělal polský řidič kamionu, jeho vůz by se s vlakem Pendolino nesrazil.

Štítky železniční přejezd, Citroën, policie, havárie, Lomnice nad Popelkou, Ministerstvo dopravy České republiky, Horní Police

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepozorný řidič vjel přímo před vlak, zranil se jen lehce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.