Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Liberci žijí lidé jezdící na kole. Přidejte se k cyklojízdě

U radnice začne v úterý v 17 hodin tradiční cyklojízda, která se opět koná v rámci Dne bez aut a Týdne mobility. Pokud rádi jezdíte na kole a připadá vám, že by Liberec mohl být k cyklistům vstřícnější, přijeďte a kolem páté se vydejte na jízdu po městě. Připravená trasa má asi 8 kilometrů, v případě nepřízně počasí se zkrátí.

„Přijeďte ukázat, že v Liberci žijí lidé jezdící na kole a chtějí lepší infrastrukturu pro cyklistickou dopravu. Přijeďme ukázat všem politikům a úředníkům, že měli podporu cyklodopravy ve svých volebních programech, ale realizace předvolebních slibů jsme se zatím nedočkali,“ říká Pavel Matějka, pořadatel akce.

Ten navrhuje hned tři konkrétní změny: Spojení na cyklostezku u Nisy z centra podél ulice Sokolovské (v úseku podchod, cyklostezka), vyznačení cyklobousměrky v Revoluční a Moskevské ulici (od cyklopruhů v ulici Barvířská v ulici Revoluční a Moskevské a zajistit tak průjezdnost z dolního centra na náměstí E. Beneše) a infrastrukturu pro cyklisty (cyklopruhy) v ul. M. Horákové (v úseku Teplárna - Poštovní náměstí)

Cyklojízda se koná v rámci Dne bez aut a také Evropského týdne mobility. U radnice bude při této příležitosti v úterý celodenní program. Akce má upozornit především na neutěšený stav dopravy ve velkých městech a ukazuje alternativní způsoby dopravy třeba do školy nebo zaměstnání.

Přítomni budou zdravotníci, hasiči, policisté, Tým silniční bezpečnosti i Český červený kříž. „Všichni jsou připraveni zodpovědět široké spektrum dotazů a předvést, jak si prakticky poradit v případě nouze,“ řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Autoři

Štítky Liberec, cyklojízda, doprava, Pavel Matějka, Evropský týden mobility, Český červený kříž, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci žijí lidé jezdící na kole. Přidejte se k cyklojízdě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.