Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Rumunská ulice by měla dostat nový povrch, panely zmizí

Podvozky aut Liberečanů by měly dostávat méně zabrat při průjezdu centem Liberce. Dopravní podnik plánuje rekonstrukci tramvajového pásu mezi Šaldovým náměstím a terminálem MHD v Rumunské ulici. Právě v těchto místech se na koleje dvaadvacet let nesáhlo a zub času se na betonovém povrchu pořádně podepsal.

Za hranicí životnosti jsou hlavně velkoplošné panely, ve kterých jsou koleje uloženy. „Řidiči mají jistě zkušenost, že jízda po těchto opotřebených panelech není příjemná. Mimo to se zvyšuje hluková zátěž pro obyvatele přilehlých domů,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Samotná rekonstrukce by měla proběhnout během letních měsíců roku 2017. „Právě v létě je v centru Liberce nejmenší provoz,“ řekl náměstek primátora Ivan Langr. Zda bude opraven nejprve jeden a později druhý směr nebo bude doprava vedena kolem bývalé Oblastní galerie a Rumunská ulice se kompletně uzavře, není zatím jasné. Drtivou většinu rekonstrukce by měla zaplatit evropská dotace.

Poslední kompletní rekonstrukce tramvajové tratě v úseku Rumunská – Šaldovo náměstí proběhla v roce 1993. Tehdy se rekonstruovala trať formou splítky, tedy na rozchod 1000 mm i 1435 mm z důvodu přípravy na změnu rozchodu. Změna rozchodu proběhla roku 1998 v souvislosti s ukončením rekonstrukce úseku Viadukt – Kubelíkova.

Štítky rekonstrukce, Liberec, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rumunská ulice by měla dostat nový povrch, panely zmizí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.