Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Nehoda na průtahu Libercem zkomplikovala technickým službám podzimní úklid

Technické služby řeší podstatný problém. Během včerejšího odpoledne přišly o dodávku, zabezpečovací šipku i metací vůz. Mechanizaci zničil nepozorný řidič kamionu, který celou kolonu technických služeb srazil za libereckým tunelem ve směru na Děčín. Všichni účastníci nehody vyvázli bez vážnějších zranění.

„Kamión z dosud neznámých důvodů, přes veškerá bezpečnostní opatření, narazil do sestavy mechanizace technických služeb města Liberce, která prováděla čištění krajnic. Přišli jsme tak během okamžiku přišly o tři klíčové mechanizace potřebné pro čištění města. Jedním z poškozených vozidel je nedávno pořízený zametací vůz, který jsem získaly z evropské dotace,“ řekla mluvčí technických služeb Markéta Šádková.

Na místo byli ihned přivoláni hasiči, policie i záchranná služba. „Řidič byl převezen do Krajské nemocnice Liberec, ale naštěstí vyvázl bez vážnějších zranění. Škody na vozidlech se pohybují v řádech stovek tisíců,“ dodala mluvčí.

Technické služby přišly v tomto roce už o několik vozidel. Jen na průtahu Libercem to byla pro technické služby již třetí větší dopravní nehoda

Městská společnost teď musí zabezpečit náhradní techniku pro naplánované práce, které musí před příchodem zimy dokončit. „Než bude vozidlo opraveno, situaci budeme řešit alternativně zapůjčením jiného metacího stroje nebo menšími stroji. Dodávka i "šipka" jsou na odpis. Je to pro nás komplikace,“ uzavřela Šádková.

Foto čtenář Drbny

Štítky Liberec, Děčín, Krajská nemocnice Liberec, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda na průtahu Libercem zkomplikovala technickým službám podzimní úklid  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.