Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sněžení komplikovalo práci řidičům autobusů, lyžaři si libují

Liberecký kraj v noci na pátek zasypala sněhová nadílka. Místy napadlo i přes 20 centimetrů, což podle všeho překvapilo řadu řidičů. Policisté od rána řešili několik drobných kolizí. Špatně sjízdné silnice také zkomplikovaly práci řidičům autobusů městské hromadné dopravy.

„Komplikace jsme měli například v Šimonovicích, kde nám dopoledne zapadl autobus,“ řekla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Na několik desítek minut se museli bez autobusové dopravy obejít také obyvatelé části Kateřinek. I tam se dnes po deváté hodině ranní nedostal autobus. „Autobusy linek číslo 13 a 18 tak končily v serpentinách pod učňovským střediskem,“ dodal dopravní ředitel dopravního podniku Oskar Zappe.

Několik drobných nehod museli během dopoledne řešit také policisté. Po šesté hodině ranní srazilo auto cyklistu ve Svijanech, o dvě hodiny později se srazila dvě auta v Břehové ulici v Liberci a také v Radimovicích. Krátce před polednem se střetl autobus s osobním autem u hotelu Maxov v Maxově.

K vážné dopravní nehodě došlo dnes v Roprachticích na Semilsku. Informaci předávali hasičům zdravotníci v 8:33 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jilemnice a ze stanice Semily, odkud byl také povolán jeřáb. "V době příjezdu hasičů se vůz nacházel mimo komunikaci pod mezí, zraněnou řidičku vyndali z auta kolemjdoucí," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Do dnešního poledne zasahovali hasiči v Libereckém kraji u sedmi dopravních nehod.

Podmínky pro lyžování se díky sněžení znatelně vylepšily, nadále ale provozovatelé areálů vyrábějí umělý. Díky tomu přibývá počet otevřených sjezdovek, upravené stopy budou mít o víkendu i běžkaři. Ve skiareálech je až 70 centimetrů sněhu

Z větších středisek se nedá příliš lyžovat už jen v Bedřichově, kde byl ve čtvrtek v provozu pouze dětský vlek na Malinovce se 150 metrů dlouhou sjezdovkou. "Od soboty pustíme dlouhý vlek na Malinovce," uvedl za areál Pavel Bažant. K němu náleží sjezdovka dlouhá přes půl kilometru. V Bedřichově mají lepší podmínky běžkaři, kteří mohou jezdit čtyřkilometrové kolečko po závodu Jizerská 50. Upravená je zatím jen čtyřkolkou a stopařem část magistrály z Jizerky. "S největší pravděpodobností bude v nejbližších dnech možná úprava rolbou jak z Jizerky, tak z Bedřichova," uvedla Jizerská o.p.s, která se stará o úpravy magistrály.

Sněhové přeháňky očekávají meteorologové i přes den. Nejvyšší denní teploty budou od minus jednoho do plus dvou stupňů, na horách zůstanou pod bodem mrazu.

Foto HZSLK, Pavlína Lisková, Michael Daněk

Štítky Liberecký kraj, sjezdovka, Bedřichov, Jizerská padesátka, Jizerské hory, Svijany, Liberec, Radimovice, řidič autobusu, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžení komplikovalo práci řidičům autobusů, lyžaři si libují  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.