Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na hlavním tahu na Děčín se sesula půda. Doprava je tam omezena

Dopravu na obchvatu Nového Boru zkomplikoval sesuv půdy. Provoz na frekventované silnici I/9 byl omezen od pondělního večera na úseku dlouhém zhruba 200 metrů. Sesutá zemina zatarasila jízdní pruh ve směru z Liberce na Děčín. Sesuv pravděpodobně způsobilo zavodnění svahu tajícím sněhem a deštěm po oblevě, přesnou příčinu určí geotechnik

Obchvat Nového Boru je frekventovanou komunikací, po níž denně projede 8000 automobilů. Podle Josefa Tomeše z libereckého závodu ŘSD "ujelo" zhruba 15 metrů svahu. "Řídké bláto přeteklo do vozovky, doprava tam byla ale jen omezena, i kamiony projedou," řekl.

Sesuv se z velké části podařilo zlikvidovat dopoledne, omezení ale zůstalo, protože místo musel posoudit expert na geologii ŘSD. Půda se sesula v úseku, který loni prošel kompletní rekonstrukcí.

Na opravě zhruba 2,3 kilometru dlouhé silnice dělníci pracovali od dubna do konce října. Akce bezmála za 65 milionů korun zahrnovala nejen opravu samotné vozovky, která má v těchto místech tři pruhy. Součástí projektu byla i oprava mostu, protihlukové stěny a odvodnění. "Není jasné, zda sesuv s opravou souvisel," řekl ředitel libereckého závodu ŘSD Josef Jeníček. Náklady na opravy přesto ponese zhotovitel, oprava je totiž v záruce.

Autoři | Foto hasicinovybor.eu

Štítky Děčín, Nový Bor, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Liberec, Josef Tomeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním tahu na Děčín se sesula půda. Doprava je tam omezena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.