Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

FOTO: Panda sjela do náhonu Jizery, její řidič v nemocnici zemřel

Skoro čtyři hodiny bojovali o život osmašedesátiletého muže lékaři, záchranáři, hasiči i policisté. Senior, který včera večer sjel svým fiatem do náhona Jizery v Železném Brodu, strávil pod vodou několik desítek minut a svým zraněním zhruba 40 minut po půlnoci podlehl. Nikdo další s ním v autě podle všeho nejel.

O události se záchranáři dozvěděli ve 20:40, kdy jim náhodní svědci nahlásili nehodu na linku 112. „Svědci popsali událost jako pád osobního vozidla po nehodě do náhonu vodní elektrárny na řece Jizeře v Železném Brodě,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Na místo jako první dorazili policisté společně s místními strážníky. „Do příjezdu hasičů se snažili zachránit posádku vozidla a ponořili se do náhonu, aby se dostali k utopenému autu. Kvůli silnému proudu vody se navzájem jistili lanem. Do vody se nejprve ponořil strážník městské policie a snažil se u auta otevřít dveře, bohužel se mu to nepodařilo. Po něm se o to pokusil i policista z místního obvodního oddělení, ale se stejným výsledkem,“ doplnila mluvčí policie.

Muže bez známek života se podařilo vyprostit až hasičům. „Vlivem silného proudu nebylo možné, aby se hasiči v suchých oblecích dostali dovnitř vozidla, proto vůz navázali a k vytažení na komunikaci použili vyprošťovací automobil,“ doplnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Resuscitace seniora probíhala nejprve na břehu a později i v sanitce. Muž i přes veškerou snahu v nemocnici zemřel.

Policisté mají k dispozici svědecké výpovědi o tom, že Fiat, který končil v náhonu na Jizeře, projížděl včera večer po Železném Brodě vysokou rychlostí.„Zhruba ve 20:35 projížděl po Průmyslové ulici, kde poblíž Penny Marketu z nezjištěných příčin vyjel vlevo na vyvýšený chodník, kde prorazil dopravní značku, dále pokračoval vpravo, přejel přes celou šíři komunikace, najel na vyvýšený zatravněný ostrůvek, zde porazil reklamní ceduli a dál pokračoval  vpravo přes parkoviště, přejel přes betonový okraj parkovací plochy a sjel do náhonu,“ uzavřela mluvčí policie Ivana Baláková. Auto podle ní proud vody unášel ještě dalších 100 metrů do doby, než se zcela potopilo na dno.

Foto HZSLK

Štítky Jizera, Železný Brod, policie, nemocnice, Fiat, Penny Market

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Panda sjela do náhonu Jizery, její řidič v nemocnici zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.