Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dnes začnou práce na dokončení rychlé spojnice Liberce a Jablonce

Na Liberecku začnou práce na dokončení rychlého silničního spojení Liberce a Jablonce nad Nisou, jehož výstavba začala před 14 lety. Zahájena dnes bude poslední zhruba 2,5 kilometru dlouhá etapa, která by měla být do provozu uvedena do konce roku 2018. Výrazně zkomplikuje provoz mezi oběma městy, stávající silnice by měla být na konci března pro dopravu na více než dva roky zcela uzavřena.

Nová spojnice z Liberce přes Kunratice do Jablonce je přeložkou silnice I/14, která dnes vede přes Vratislavice. První studie rychlostního spojení Liberce a Jablonce, které by odvedlo tranzitní dopravu mimo zástavbu, vznikla už v roce 1990. Stavba však začala až v roce 2002, protože na náročný projekt dlouho nebyly peníze.

Nová spojnice obou měst má podle posledních čísel vyjít na zhruba 360 milionů korun. Více něž dvoukilometrový úsek plánovaný od kruhového objezdu v Kunraticích na Lukášov bude téměř kompletně veden po trase současné silnice III/29024. Projekt počítá s téměř kilometrovým stoupacím pruhem, podchodem pro pěší a dvěma mosty přes údolí. V Lukášově pak bude muset vzniknout kruhový objezd. Pro autobusy bude u firmy Novoplastik zrekonstruována otočka autobusů včetně nástupiště a výstupiště. Do provozu má být uvedena nejpozději v prosinci 2018.

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Liberec, Jablonec nad Nisou, silnice, Liberecký kraj, Kunratice, Lukášov, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začnou práce na dokončení rychlé spojnice Liberce a Jablonce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.