Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam vyrazit na kole? Liberecký kraj opět křižují cyklobusy

Počasí sice teplotami příchod května příliš nepřipomíná, silnice a cyklostezky se i přesto začínají pomalu plnit cyklisty. Právě proto o uplynulém víkendu vyjely první cyklobusy. Poprvé v letošním roce zamířili cyklobusy v sobotu 23. dubna na Smědavu, do Bedřichova, na Jizerku nebo na Frýdštejn. O týden později, 30. dubna, se cyklisté budou moci vyvézt na Krompach a Dolní Světlou. Do Českého ráje pak v sobotu 28. května.

„Kapacita cyklobusů bývá obvykle 15 až 30 jízdních kol v závislosti na tom, zda dopravce nasadí cyklovlek za standardním autobusem, upravený autobus nebo městský autobus, kam se kola také vejdou,“ vysvětluje jednatel společnosti KORID LK Pavel Blažek.

Autobusy do Českého ráje, které se rozjedou koncem května, dovezou cyklisty do míst, kudy běžně autobusy nejezdí. Pro cyklisty bude hlavním lákadlem výjezd na Kozákov a pěší turisté určitě ocení zastávky ve Vyskeři, u zámku Hrubá Skála, v Troskovicích nebo na Prachově.

Poslední květnový víkend zahájí sezonu také krkonošské cyklobusy. Hlavní červenou linkou z Harrachova až na maloúpské Pomezní Boudy se cyklisté dostanou na vyhledávaná místa a kopce, třeba do Kořenova, nad Rokytnici, do Vítkovic, na Benecko, do Černého Dolu nebo Pece pod Sněžkou. Atraktivní bude i výjezd ze Špindlerova Mlýna na Špindlerovku, odkud budou moci milovníci cyklistiky obdivovat sousední polskou stranu Krkonoš. Zpátky se dostanou vlakem ze stanice Szklarska Poręba Górna nebo cyklobusem z Harrachova. Zdatnější cyklisté mohou tento okruh podniknout až z Pomezních Bud.

Foto BusLine

Štítky cyklista, Liberecký kraj, Český ráj, Jizerské hory, Krompach, Frýdštejn, Bedřichov, Smědava, Pavel Blažek, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit na kole? Liberecký kraj opět křižují cyklobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.