Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V dubnu zemřelo na silnicích zatím 39 lidí, smrtelné nehody se nevyhýbaly ani Liberecku

Při dubnových dopravních nehodách v Česku zahynulo zatím 39 lidí, což je o čtyři mrtvé méně než před rokem. Od začátku roku si tak dopravní nehody vyžádaly 147 lidských životů, oproti loňskému stejnému období o 13 méně. Bilance je předběžná, oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Letošní duben patří k těm relativně méně tragickým. Od roku 1990 zahynulo při dubnových dopravních nehodách méně lidí jen v roce 2014, a to 36. Naopak nejvíce obětí, 115, měl duben roku 1997.

Zatím nejtragičtější byl v letošním čtvrtém měsíci 3. duben, kdy nehody nepřežilo pět lidí. Po čtyřech obětech má 6. a 25. duben. Dnes do odpoledne přišli o život tři lidé. V noci nepřežil srážku s autem chodec na dálnici D10 ve směru na Prahu mezi Kosmonosy a Mladou Boleslaví. Odpoledne zahynul řidič osobního auta při nehodě u obce Velká Dobrá na Kladensku. Vůz narazil do stromu a převrátil se na střechu. Zatím poslední tragická nehoda se stala na silnici ze Žinkov na Partoltice na jižním Plzeňsku, kde zemřel mladý motorkář.

V Libereckém kraji přibyla do statistik poslední tragická nehoda 14. dubna. Život řidiče Seatu Cordoba si vyžádala vážná dopravní nehoda, ke které došlo u Svijan. Auto jedoucí od Loukova havarovalo poté, co řidič dostal smyk. Seat poté narazil do stromu. Křížek přibyl týden před tím také v Pertolticích, kde havaroval mladý řidič Octavie.

Štítky dopravní nehoda, Liberecký kraj, Česko, SEAT, Praha, silnice, Mladá Boleslav, Kosmonosy, Velká Dobrá, okres Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dubnu zemřelo na silnicích zatím 39 lidí, smrtelné nehody se nevyhýbaly ani Liberecku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.