Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Tramvaje mezi Libercem a Jabloncem by mohly jezdit ve špičce po deseti minutách

Jezdíte mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou tramvají? Tahle zpráva by vás mohla potěšit. Liberecký kraj by se rád dohodl s vedením Liberce na zkrácení intervalu mezi jednotlivými spoji na lince číslo 11. K úpravě jízdních řádů by mohlo dojít na podzim letošního roku.

„Rádi bychom měli jasno do konce června. Pokud ke změnám dojde, bylo by to nejspíš v termínu, kdy se budou měnit jízdní řády, tedy po prázdninách,“ řekl primátor Liberce Tibor Batthyány (ANO). Ve špičkách by podle něho měly tramvaje na trase mezi oběma městy jezdit po deseti minutách, nikoliv každou čtvrthodinu jak je tomu teď. Náklady na provoz tím stoupnou minimálně o dva miliony korun ročně. „V první řadě je ale nutné řešit službu veřejnosti, ostatní až poté,“ doplnil primátor.

Nutnost navýšení počtu spojů potvrdil také dopravní průzkum, který proběhl na konci loňského roku. „Před případným posílením tramvajových spojů do Jablonce nad Nisou ještě musíme nalézt s Libereckým krajem shodu na celkové výši krajského příspěvku na provoz této linky,“ dodal náměstek primátora Tomáš Kysela (ANO).

Linku mezi oběma městy totiž provozuje dopravní podnik vlastněný Libercem a Jabloncem nad Nisou. Na provoz linky kraj přispívá.

Štítky Liberec, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, ANO 2011, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje mezi Libercem a Jabloncem by mohly jezdit ve špičce po deseti minutách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.