Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ve Frýdlantu připravují rekonstrukci mostu nad železniční tratí

Frýdlantsko čekají další dopravní komplikace. Sedmého července se kvůli opravě uzavře most přes železniční trať v ulici Vrchlického. Ten je v havarijním stavu a rekonstrukci neodkladně potřebuje. Práce na něm budou probíhat během výluky na trati od 11. do 20. července čtyřiadvacet hodin denně, poté až do konce září pouze v denních hodinách. Obyvatelé žijící pod Křížovým vrchem budou muset v této době počítat s objížďkami, most nebude průchozí ani pro pěší.

Most přemosťující trať mezi stanicemi Frýdlant a Raspenava se měl opravovat už loni, nákladné rekonstrukce se dočká ale až letos. „Zástupci Českých drah tenkrát vyčíslili náklady na odstávku železniční dopravy na neuvěřitelnou částku 42 milionů korun, což je pro Frýdlant naprosto neúnosná suma. Čekalo se tedy na termín, kdy České dráhy kvůli svým vlastním opravám samy uzavřou provoz na trati. To nastane 11. července, kdy bude kvůli pracím zastaven provoz mezi Mníškem, Raspenavou a Frýdlantem a to až do 20. července,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Celá obnova mostu se v tomto čase stihnout nedá, nicméně práce budou v tomto termínu probíhat nepřetržitě, 24 hodin denně. Obnova mostu přijde na necelé dva miliony korun bez DPH, nepřetržité práce a zkrácení technologických přestávek ji prodraží o více než 510 tisíc korun bez DPH.

Uzavření mostu zkomplikuje dopravu především lidem z okolí, žijícím směrem ke Křížovému vrchu. Právě je čeká ježdění po objízdných trasách. „Most nebude průchozí ani pro pěší, z důvodu nesouhlasu Českých drah pak nelze zajistit ani lávku pro pěší. Proto jsme se rozhodli, že pro seniory, méně pohyblivé občany a tělesně postižené zajistíme po dobu uzavření mostu automobil Pečovatelské služby Frýdlant. Díky němu se budou moci dostat k lékaři a budou jim také zajištěny základní potřeby, včetně dovozu nákupu,“ uzavřel místostarosta Jiří Stodůlka. 

Služba bude zajištěna po dobu stavby vždy od pondělí do pátku od 7,00 do 14,00 hodin a lze ji objednat na telefonním čísle 724 308 178. 

Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant, železnice, rekonstrukce, Frýdlantsko, Křížový vrch (Broumovská vrchovina), České dráhy, Jiří Stodůlka, Raspenava, Mníšek nad Hnilcom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu připravují rekonstrukci mostu nad železniční tratí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.