Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Řidič pekařského vozu zachránil život opilému motocyklistovi, bez jeho pomoci by nejspíš nepřežil

Za zachráněný život může děkovat padesátiletému řidiči pekařského vozu motocyklista, který měl jeden den namířeno z Poniklé do Jablonce nad Jizerou. Před čtvrtou hodinou ho našel řidič dodávky sedícího obkročmo na vybouraném mopedu. Podle všeho právě díky němu muž přežil. Jelikož měl zapadlý jazyk, byla pro něho každá sekunda rozhodující.

„Muž téměř nedýchal a měl zapadlý jazyk. Poté, co mu řidič pekařského vozu uvolnil dýchací cesty, probral se natolik, že dokonce z místa havárie utekl. Stalo se to poté, co jeho zachránce kontaktoval telefonicky policisty a začal jim o něm podávat informace,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté ho po několika hodinách našli v nedalekém lese, kde se schovával. Co ho k útěku vedlo, není jasné. Motocyklista ale nejspíš moc dobře věděl, že nemá čisté svědomí. Policisté mu naměřili v dechu 2,51 promile alkoholu.

„Řidič mopedu se opakovaně odmítl k celé záležitosti do protokolu o podání vysvětlení podrobněji vyjádřit a odmítl také podepsat protokol o výsledku dechové zkoušky. Řízení mopedu popírá, podle něj ho řídil  někdo jiný. Kdo, to se od něj policisté také nedozvěděli,“ dodala Baláková.

Ať už řídil kdokoliv, vděčí muž za zachráněný život náhodmému kolem jedoucímu řidiči, který mu poskytl první pomoc. Bez ní by nejspíš na nepříliš frekventované silnici v brzkých ranních hodinách nepřežil.

Štítky Jablonec nad Jizerou, Poniklá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič pekařského vozu zachránil život opilému motocyklistovi, bez jeho pomoci by nejspíš nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.