Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Po sobotní bouřce v Libereckém kraji jsou opět silnice průjezdné

Po sobotní bouřce jsou v Libereckém kraji opět všechny silnice průjezdné. Ještě dnes dopoledne byla neprůjezdná silnice třetí třídy 2873 u Liberce, kterou zatarasilo větší množství popadaných stromů. I tam už byl ale provoz obnoven. Obnoveny jsou i dodávky elektřiny. Dnes dopoledne už technici pracovali jen na odstranění několika poruch na nízkém napětí, šlo jen o jednotlivé odběratele, případně rekreační objekty.

Bouřka zasáhla Liberecký kraj v sobotu odpoledne, hlavně Liberecko, Českolipsko a Jablonecko. Za hodinu napršelo místy až 20 litrů vody na metr čtvereční. Provázel ji silný vítr, který lámal a vyvracel stromy. Jen v sobotu odpoledne řešili hasiči 160 událostí. "Celkem bylo v terénu 130 jednotek se 150 kusy mobilní požární techniky," řekl řídicí důstojník hasičů Libereckého kraje Zdeněk Borovička. Bez proudu byly kvůli poruchám na vysokém napětí stovky domácností.

Spadlý strom v kolejišti zastavil v sobotu i provoz na trati do Jizerských hor. U Smržovky najel do spadlého stromu vlak v němž cestovalo 12 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Méně štěstí měl 25letý muž na akci "Run in Colors 2016" v areálu Sportparku v Liberci. "Vytahoval šňůry ze zástrčky ve Sportparku a v tom dostal zásah od blesku či elektrického proudu. V tu dobu opravdu v daném místě blesk udeřil," popsala událost policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Hospitalizován byl v Liberci, ale jen na pozorování.

Většinu komunikací se podařilo zprůjezdnit ještě v sobotu a v neděli za přispění hasičů. "Na komunikaci 2873 spojující Liberec - Vratislavice s obcí Jeřmanice spadlo velké množství stromů a jejich odklizení a následné vyčištění vozovky trvalo až do dnešního dopoledne. V tuto chvíli jsou krajské komunikace průjezdné bez problémů. Na několika místech ještě probíhá, již za běžného provozu, odklízení dřevní hmoty," řekl generální ředitel společnosti Silnice LK Petr Šén.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky silnice, Liberecký kraj, strom, Liberec, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, Silnice LK a.s., bouřka, Jizerské hory, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sobotní bouřce v Libereckém kraji jsou opět silnice průjezdné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.