Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Děti na táboře v Jizerkách hovořily o bezpečném chování na silnicích

Na včerejší dopoledne připravili policisté ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti program pro děti na táboře ubytované v penzionu Artur v Janově nad Nisou. Celý program byl svým obsahem zaměřený na bezpečné chování v silničním provozu. Celkem šedesát dětí ve věku od 6 do 15 let se rozdělilo do tří skupin, ve kterých se vystřídaly na třech stanovištích.

První dva programy pro ně připravily členky Týmu silniční bezpečnosti a zaměřily se v nich na bezpečnost cyklistů, důležitost užívání reflexních prvků a správné používání zádržných systému ve vozidlech – bezpečnostních pásů, autosedaček a dětských tzv. podsedáků.

Policistka na svém stanovišti s dětmi hovořila o bezpečnosti chodců a přitom kladla důraz na jejich největší zranitelnost mezi účastníky silničního provozu. Dětem připomněla především zásady bezpečného přecházení vozovek, a to v místech na vyznačených přechodech pro chodce i mimo ně. Na tomto stanovišti měly všechny děti také možnost prohlédnout si služební policejní vozidlo, které pro výkon služby používají jablonečtí dopravní policisté. Na závěr děti od členek Týmu silniční bezpečnosti obdržely reflexní pásky a od policistky pexesa s dopravními značkami i dětské policejní křížovky.

Tisková zpráva

Štítky Jizerské hory, Janov nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti na táboře v Jizerkách hovořily o bezpečném chování na silnicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.