Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Liberci po šesti týdnech končí rekonstrukce tramvajové trati

V Liberci po šesti týdnech končí rekonstrukce tramvajové trati u terminálu městské dopravy na Soukenném náměstí. Kvůli opravám kolejí nejezdí od 9. července tramvaje z centra do Lidových sadů, nahradily je autobusy. Provoz tramvají na druhou stranu pod Ještěd do Horního Hanychova zůstal po celou dobu oprav zachován. Tramvaje do Lidových sadů znovu vyjedou podle jízdního řádu v pondělí 22. srpna.

"Na Soukenném náměstí bylo třeba opravit část tramvajové tratě, která byla po 22 letech provozu ve špatném stavu," řekl Lavička. Kolejnice tam byly ojeté a hlavně bylo podle něj nutné vyřešit až 30 centimetrů propadlé panely před Obchodním domem Dunaj směrem k Pražské ulici. "Zřejmě se nám podařilo objevit příčinu propadu, z minulosti tam zůstala otevřená dešťová kanalizace, museli jsme ji zaslepit," dodal provozně-technický ředitel Ludvík Lavička.

Oprava kolejí na terminálu nebyla první letošní rekonstrukcí tramvajové trati ve stotisícovém krajském městě. Od 23. dubna do 6. června byla uzavřena také frekventovaná křižovatka u vlakového nádraží. I tam se opravovaly koleje, které byly za více než 20 let provozu dožilé a kvůli havarijnímu stavu tam musela být před opravou rychlost snížena na 20 kilometrů v hodině. Úpravou ale prošla i celá křižovatka.

Ještě větší opravy čekají Liberec příští rok, kdy chce Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce zrekonstruovat úsek tramvajové trati v Rumunské ulici a přejezd u Severočeského muzea. Nákladné projekty chce firma financovat s využitím dotace z Operačního programu Doprava. Aglomerace Liberec-Jablonec má šanci z něj získat na dopravní projekty až 827 milionů korun. "Většina by měla být použita na modernizaci tramvajové trati Liberec a Jablonec a její prodloužení do centra Jablonce," řekl generální ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar.

Štítky Liberec, tramvajová dráha, rekonstrukce, oprava, Ještěd, Liberec XIX-Horní Hanychov, Jablonec, Dunaj, Severočeské muzeum v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci po šesti týdnech končí rekonstrukce tramvajové trati  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.