Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Rekonstrukce Nádražní ulice v Turnově začne zřejmě v roce 2018

Rekonstrukce části Nádražní ulice v Turnově až do Ohrazenic si podle odhadu vyžádá přes 158 milionů korun a potrvá zhruba tři roky. Práce zřejmě začnou v roce 2018.

Menší část Nádražní ulice se rekonstruovala za 34 milionů korun už v letech 2006 a 2007. Zhruba půlkilometrový úsek frekventované městské tepny prošel tehdy kompletní opravou. Z nevzhledné ulice se díky tomu proměnila v moderní obchodní třídu část mezi nádražím a odbočkou na průtah městem. Nyní by měla přijít na řadu druhá část ulice, od odbočky k viaduktu v Přepeřské ulici ve směru na Ohrazenice. Komunikace i sítě jsou v havarijním stavu. Vodohospodářské sdružení (VHS) Turnov plánuje rekonstrukci 2,3 kilometru kanalizace a 3,7 kilometru vodovodů.

Nádražní ulice je součástí krajské silnice druhé třídy. Na její rekonstrukci se proto kromě města a VHS Turnov bude podílet i Liberecký kraj. Její obnovu zahrnul do rozsáhlejší akce, na niž chce získat evropskou dotaci. Kraj plánuje, že obnoví šestikilometrový úsek silnice 610 z Turnova přes Přepeře a Příšovice až po hranici se Středočeským krajem.

Podle odhadů by měl kraj zaplatit zhruba polovinu nákladů spojených s rekonstrukcí Nádražní ulice až po Ohrazenice. Vodohospodářské sdružení by se mělo podílet 39 miliony, Turnov by měl přidat přes 22 milionů a Ohrazenice více než 19 milionů.

Naopak na opačném konci Libereckého kraje je už zrekonstruováno. Příjezdová komunikace do Jablonného v Podještědí je už zmodernizována. Liberecký kraj minulý měsíc dokončil opravu silnice druhé třídy číslo 270. Jedná se o první podaný a zrealizovaný projekt Libereckého kraje podpořený Integrovaným regionálním operačním programem.

„Komunikace byla v nevyhovujícím technickém stavu. Cílem projektu bylo zkvalitnění daného úseku, úprava odvodnění a vodorovného značení a napojení na páteřní síť s důrazem na síť TEN-T, což se podařilo,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Stavba přišla na 5,2 milionu korun, přičemž dotace z EU činí 4,5 milionu korun. Zbývající část platí ze svého rozpočtu Liberecký kraj.

Štítky Turnov, Ohrazenice, Liberecký kraj, rekonstrukce, Evropská unie, Vladimír Mastník, Středočeský kraj, Přepeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Nádražní ulice v Turnově začne zřejmě v roce 2018  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.