Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rekonstrukce Horákovky se protáhne. První auta projedou po nové silnici v polovině prosince

Rekonstrukce frekventované třídy Dr. Milady Horákové se protáhne o dva týdny. Řidiči si tak musí na otevření zhruba 400 metrů dlouhého úseku počkat nejspíš až do 16. prosince. Konkrétní datum se bude odvíjet od klimatických podmínek, které můžou rekonstrukci zkomplikovat.

Uzavírka měla skončit na konci listopadu. „Podle harmonogramu prací budou podkladní vrstvy, včetně podkladních betonů, dokončeny a hotovy  do 26. listopadu,“ uvádí náměstek primátora pro technickou správu majetku města Liberce Tomáš Kysela (ANO) a doplňuje: „Podkladní asfaltové vrstvy budou hotovy do 30. listopadu a pokládka obrusné asfaltové vrstvy bude provedena do 9. prosince .“

Po 9. prosinci na dělníky čekají dokončovací práce na dopravním značení a veřejném osvětlení. Podle aktuální předpovědi  počasí je pak možné otevřít opravenou silnici před plánovaným termínem dokončení, kterým je 16. prosinec.

Silnici kolem teplárny prochází kompletní výměnou inženýrských sítí - plynovodu, vodovodu i kanalizace. Práce měly původně začít už v pátek 1. července, magistrát se je ale rozhodl posunout kvůli svátkům. Zahájení stavby totiž provází hlučné bourací práce a ty vyhláška o nedělích a svátcích nedovoluje. Stavba by tak musela čtyři dny stát, zpoždění ale nakonec bude oproti harmonogramu větší.

„Například dešťová kanalizace s předpokládaným zahájením prací byla podle harmonogramu naplánována na 31. týden s šestitýdenní dobou realizace. Skutečnost byla jiná. Zahájilo se až ve 39. týdnu a hotovo bylo ve 44. týdnu,“ vysvětluje náměstek Tomáš Kysela.

Uzavírka komunikace změnila i trasy některých autobusových linek. "Dotkla se hlavně linek 13, 24, 26, plus samozřejmě linky 20. Ty jsou vedeny po objízdné trase Košickou, Nákladní a dále Čechovou zpátky na původní trasu," řekl dopravní ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce Oskar Zappe. Linky 12 do Zeleného údolí se podle něj oprava nedotkla, ta jede po své trase. "Jen jí přibyla po cestě zastávka Melantrichova," dodal Zappe. Po objízdných trasách jezdí kvůli uzavírce také příměstské linky do Českého Dubu, Rychnova u Jablonce nad Nisou, Turnova a linka do Prahy.   

Foto Petr Němec

Štítky Milada Horáková, Liberec, ANO 2011, Jablonec nad Nisou, silnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dvořák

http://zpravy.idnes.cz/japonsko-fukuoka-propad-ulice-krater-oprava-fmn-/zahranicni.aspx?c=A161115_081644_zahranicni_jan

Úterý, 15. listopadu 2016, 10:36Odpovědět

Rekonstrukce Horákovky se protáhne. První auta projedou po nové silnici v polovině prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.