Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Liberci po pěti měsících skončí uzavírka mostu v Londýnské

V Liberci skončí téměř po pěti měsících uzavírka frekventované Londýnské ulice. Bez omezení bude průjezdná od rána pondělí 14. listopadu, řekl dnes vedoucí krajského odboru dopravy Jana Čápa.

Úsek v Růžodole, nedaleko fotbalového stadionu U Nisy, byl uzavřený od začátku července kvůli opravě mostu přes Nisu. Dožilá konstrukce se kompletně měnila. Oprava měla původně trvat až do konce listopadu, práce se ale podařilo zhruba o 14 dnů urychlit.

Dopravu v Liberci by od pondělí měla omezovat už jen jedna velká silniční stavba, a to rekonstrukce 400 metrů dlouhého úseku kolem teplárny na třídě Dr. Milady Horákové. Tam mají práce naopak zpoždění a silnice zůstane uzavřená zřejmě až do 16. prosince. Jde o sdruženou investici města a vlastníků inženýrských sítí.

Za zpožděním prací je podle mluvčí liberecké radnice Jany Kodymové rozhodnutí provozovatele vodohospodářských staveb, který dal opravit také vodovodní a kanalizační přípojky, i když to je starostí vlastníků připojených nemovitosti. "Pokud by to neudělal, tak reálně hrozilo, že se v nově opravené komunikaci budou provádět výkopy právě kvůli opravám přípojek," uvedla Kodymová. Samotná oprava silnice tak začala se sedmitýdenním zpožděním, které se už nepodaří dohnat. Podle původního plánu mělo být vše hotovo do konce listopadu.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, oprava, Lužická Nisa, Milada Horáková, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dvořák

A v Číně otočili most o váze 25 tisíc tun za 90 min....

Pondělí, 14. listopadu 2016, 13:46Odpovědět

V Liberci po pěti měsících skončí uzavírka mostu v Londýnské  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.