Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kvůli havarijnímu stavu se uzavře pět mostů a lávek v Liberci

Co nevidět se v Liberci uzavře pětice mostů a lávek, které slouží především pěším. Jejich kontrola totiž před nedávnem odhalila havarijní stav, který může být nebezpečný pro okolí. Město proto musí nyní vynaložit nemalou částku na přípravu projektové dokumentace a rekonstrukci. Náklady na odstranění závad a údržbu by se měly pohybovat kolem třinácti milionů korun.

Město má v majetku zhruba 140 mostů, z nichž kontrola ukázala havarijní stav u pětice z nich. „Stav je takový, že v nejhorším stavu máme pět mostů. Ty hned uzavíráme a zajišťujeme na ně projektovou dokumentaci,“ potvrdil primátor Tibor Batthyány (ANO).

Konkrétně se jedná o dvě lávky u krajského úřadu. Jedna vede přímo před budovu úřadu, druhá do přilehlého parku. Havarijní stav nedovoluje používat také most u odbočky k domu číslo popisné 15 ve Starém Harcově a most u Obnovy ve stejné čtvrti Liberce. Rekonstrukce uzavře také lávku vedoucí přes Nisu k domu číslo popisné 387 ve Vesci.

Štítky lávka, Liberec, Tibor Batthyány, ANO 2011, Liberec XV-Starý Harcov, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli havarijnímu stavu se uzavře pět mostů a lávek v Liberci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.