Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

SJÍZDNOST: V Libereckém kraji mrzne, místy jsou mlhy, které mohou namrzat

V Libereckém kraji stále mrzne, silničáři proto doporučují řidičům zvýšenou opatrnost. Na Jablonecku a Semilsku jsou místy mlhy, které mohou na vozovkách namrzat. Motoristé by tam proto měli být zvlášť opatrní. Policie aktuálně řeší tři dopravní nehody na Českolipsku, dvě se obešly bez zranění, při třetí u Kvítkova museli zasahovat i zdravotníci, auto tam skončilo mimo silnici.

Hlavní tahy jsou dnes většinou holé a po chemickém ošetření mokré. Opatrní by měli být řidiči na silnicích nižších tříd a v horských oblastech, kde už je na vozovkách ujetá vrstva zledovatělého sněhu. Motoristé bez zimní výbavy by neměli vůbec vyjíždět.

Zatímco v horských oblastech na Jablonecku a Semilsku je většinou jasno až polojasno, na Liberecku a Českolipsku je obloha zatažená nízkou inverzní oblačností. Teploty se pohybují od minus tří do minus osmi stupňů. Na Jizerce na Rašeliništi naměřili ráno 13,4 stupně pod nulou. Přes den by měly teploty vystoupat nad bod mrazu a k večeru očekávají meteorologové ojediněle slabý déšť, který může namrzat.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, okres Česká Lípa, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Kvítkov, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: V Libereckém kraji mrzne, místy jsou mlhy, které mohou namrzat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.