Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravu na severu Čech mohou komplikovat sněhové přeháňky

Sněhové přeháňky mohou ráno komplikovat dopravu na severu Čech. I na hlavních tazích je rozbředlý sníh, vyplývá z informací na dopravním webu. Teploty jsou ráno mezi minus pěti až minus deseti stupni Celsia a při nižších teplotách posypová sůl špatně účinkuje.

Silnice v Libereckém a Ústeckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na hlavních tazích leží rozbředlý sníh či jeho zbytky, nebo jsou vozovky mokré a mohou namrzat. Zbytky rozbředlého sněhu jsou i na D8 a silničáři varují, že se na ní může vyskytovat náledí. Pozor by si měli dát motoristé na severu Čech i na zmrazky. Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách mohou dopravu komplikovat sněhové jazyky či návěje.

Pravděpodobně až do oblevy zůstane pro nákladní dopravu nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo na Liberecku. Silnice se nesolí a nákladní auta mívají na ujetém sněhu problémy, bezpečnější je pro ně v zimě alternativní trasa po silnici 13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Meteorologové předpokládají, že občasné sněžení či sněhové přeháňky se budou vyskytovat i přes den. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus dvěma až minus šesti stupni Celsia, na horách bude mezi minus pěti až minus devíti stupni.

Autoři

Štítky Česko, silnice, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Jizerské hory, Mníšek nad Hnilcom, Raspenava, Oldřichovské sedlo, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na severu Čech mohou komplikovat sněhové přeháňky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.