Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Silně opilý traktorista s pluhem boural v Bedřichově, nadýchal 3,5 promile

Kuriózní nehoda leží od včerejšího odpoledne na stole jabloneckých dopravních policistů. Řidič traktoru s pluhem před pátou hodinou odpolední nacouval do Hyundaie, který se mu vyhýbal u Šámalovy chaty. Na banální nehodě by nebylo nic divného, kdyby řidič traktoru nenadýchal 3,5 promile.

K nehodě došlo před pátou hodinou odpolední na cestě mezi Bedřichovem a Šámalovou chatou. „V lesním úseku zastavil u pravého okraje komunikace, aby umožnil předjetí osobnímu vozidlu Hyundai,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidička Hyundaie začala traktor objíždět, když zjistila, že neprojede, zastavila. „Řidič traktoru vystoupil, aby zjistil, zda může s traktorem zajet více k pravému okraji. Následně začal couvat a při tom zadní radlicí traktoru narazil do pravého boku Hyundaie,“ dodala mluvčí policie.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, na autě ale způsobil škodu ve výši 40 tisíc korun.

Pro policisty bylo překvapením, jakou hodnotu ukázal alkoholtestr. Při poslední zkoušce traktorista nadýchal 3,5 promile. „Řidič se policistům k požití alkoholu před jízdou doznal. Přiznal se, že předešlý večer do ranních hodin popíjel a v den před nehodou si v odpoledních hodinách dal ještě tři jedenáctistupňová piva a tři panáky rumu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ uzavřela mluvčí.

Už teď je jisté, že si řidič dlouho za volant traktoru ani jiného motorového prostředku nesedne. Navíc mu hrozí vězení. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí šest měsíců až na tři léta za mřížemi. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky traktor, havárie, Hyundai, Bedřichov, pluh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý traktorista s pluhem boural v Bedřichově, nadýchal 3,5 promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.