Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Požár kamionu komplikoval v úterý ráno dopravu na Liberecku

Požár kamionu zkomplikoval dnes ráno dopravu na hlavní silnici 13 z Liberce na Nový Bor. U Jablonného v Podještědí začala vozu hořet jedna ze zadních pneumatik návěsu, požár se naštěstí podařilo hasičům rychle zlikvidovat, na náklad se nerozšířil, řekla mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár kamionu převážejícího pryskyřici byl na operační středisko hasičů nahlášen kolem 08:00. "Začala nejprve hořet pneumatika a od ní i plachta návěsu, řidič se nejprve snažil požár uhasit ručním přístrojem, to ale nestačilo a musel zavolat hasiče," řekla Štrauchová. Na místo okamžitě vyjelo několik jednotek. "Pryskyřice je hořlavinou první třídy, hrozilo velké nebezpečí, že se požár rozšíří," vysvětlila.

Požár hasiči zlikvidovali pomocí vysokotlaké vody, při dohašování jim pomohla termokamera. Frekventovaná silnice byla kompletně uzavřena na více než dvě hodiny. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda je předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun, uchránit se hasičům majetek za půl milionu. Za příčinou požáru stála technická závada na podvozku návěsu.

Podobný požár likvidovali hasiči také v pondělí večer v Jestřebí na Českolipsku. Převrátil se tam kamion s briketami uhlí, řidič zůstal uvězněný uvnitř, ven mu pomohli kolemjdoucí. Požár byl na operační středisko nahlášen pár minut před 19:00. "V době příjezdu hasičů byl kamion na střeše, zdeformovaná kabina byla zachvácená požárem a hořely i obě palivové nádrže," popsala nehodu Štrauchová. Kolemjdoucí se zprvu snažili požár uhasit ručními hasicími přístroji, ty ale nestačily. Oheň nakonec likvidovaly tři jednotky hasičů. Příčina nehody je v šetření.

Napsala ČTK a redkace

Štítky požár, Liberecký kraj, Liberec, Nový Bor, Jablonné v Podještědí, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár kamionu komplikoval v úterý ráno dopravu na Liberecku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.