Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bouřka přerušila dopravu na třech tratích v Libereckém kraji

Bouřka přerušila dopravu na třech tratích v Libereckém kraji. Už před 13:00 zastavil spadlý strom provoz na trati z Liberce na Jaroměř, zhruba o půl hodiny později byly další spadlé stromy nahlášeny na jizerskohorské trati ze Smržovky do Josefova Dolu a také nedaleko Karlova na trati z Liberce na Českou Lípu.

"Na trati ze Smržovky do Josefova Dolu vlak do spadlého stromu najel, nikdo ale nebyl zraněn," informoval
mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Na trati na Jaroměř, kde spadl strom do kolejí mezi Libštátem a Bělou u Staré Paky, byl provoz zhruba po 45 minutách obnoven. Na Českou Lípu nejezdily vlaky do 18:00, železniční provoz do Josefova Dolu se podařilo obnovit asi o 90 minut dříve.

Bouřka provázená silným větrem a místy i kroupami zasáhla celý kraj, místy za hodinu napršelo přes 20 milimetrů. Nejvíce srážek za celý den zaznamenala stanice meteorologů ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku, v 18:00 to bylo přes 50 milimetrů. Hasiči vyjížděli odpoledne a navečer asi k 15 popadaným stromům, které zablokovaly komunikace po celém kraji. "Žádné vážné škody to však nezpůsobilo," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

V Jablonném vyjížděli hasiči odklízet spadlý strom u Valdova. Další stromy odklízeli hasiči u obce Blatce na Českolipsku, nedaleko Všeně na Semilsku, ale také v Sáňkařské ulici v Liberci. Spadlý strom zkomplikoval i dopravu na silnici 14 ve Vratislavicích nebo na silnici 292 u Hájů nad Jizerou na Semilsku. Uvolnit stromem zablokovanou komunikaci museli hasiči také v Doksech na Českolipsku. Opatrně museli navečer jezdit motoristé Valdštejnskou ulicí v Jilemnici, na vozovce bylo bahno a kameny.

Silné bouřky zasáhly Liberecký kraj už v pondělí večer, kdy úder blesku zapálil rodinný dům v Jablonci nad Nisou. Škoda byla předběžně odhadnuta na 200.000 korun. "Blesk sjel po anténním svodu a zapálil půdní prostor," uvedla Štrauchová. Díky rychlému zásahu hasičů se požár nerozšířil do dalších prostor domu. Večer také hasiči vyjížděli ke třem popadaným stromům. Jinak ale zatím podle Štrauchové bouřky nezpůsobily větší škody.

Napsala ČTK

Štítky strom, Liberecký kraj, doprava, Liberec, Josefův Důl, Česká Lípa, Jaroměř, Smržovka, okres Semily, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka přerušila dopravu na třech tratích v Libereckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.