Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Dopravu na Frýdlantsku zkomplikuje další rekonstrukce silnic

Čtyři dny zbývají do zahájení dalších oprav silnic poničených po povodni 2010, která se Libereckem prohnala před čtyřmi roky. Už v úterý najedou dělníci na Frýdlantsko, kde se ve druhé etapě rekonstrukce pustí do opravy silnice mezi Frýdlantem a Bílým Potokem. Odstranění škod má vyjít na čtvrt miliardy.

„Ve velké míře na tomto úseku byly poškozeny nebo zcela odplaveny zdi sousedící s řekou Smědá, zídky, části vozovky, krajnice a na mnoha místech bylo podemleto silniční těleso,“ popsal škody krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

V rámci první etapy se dělníci na více než sedmikilometrovém úseku soustředili na dvě nejvíce poškozená místa a to na úsek ve Frýdlantě pod zámkem a část trasy v Raspenavě. Teď se soustředí především na povalené opěrné zdi, sesuté svahy a dva mosty. Součástí obnovy je vybudování nové vozovky, včetně potřebného odvodnění.

„S opravou silnice v úseku Ludvíkov – Hajniště se uvažovalo v rámci oprav objízdných tras, avšak na tomto úseku silnice je nutná kompletní rekonstrukce, včetně podkladních vrstev. V současné době řešíme, jakou formou oprava proběhne,“ informoval vedoucí odboru dopravy Jan Čáp.

Rekonstrukce frekventovaného hlavního tahu uzavře několik úseků například v Raspenavě. Pokud silnici mezi Frýdlantem a Bílým Potokem využíváte, raději si dobře prohlédněte mapku objízdných tras. Uzavírky potrvají až do října.

Štítky silnice, oprava, Frýdlantsko, Frýdlant, Bílý Potok, Liberecký kraj, Vladimír Mastník, Raspenava, Smědá, Ludvíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Frýdlantsku zkomplikuje další rekonstrukce silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.