Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jezdíte tramvají? Čekejte komplikace, vyměňuje se výhybka

Menší nepříjemnost čeká tuto sobotu na cestující tramvají. Dopravní podnik se totiž rozhodl vyměnit osmnáct let starou výhybku na Rybníčku, takže tramvaje z centra do Lidových sadů nepojedou vůbec a ty z jabloneckého směru skončí už na Fügnerce.

Důvodem je částečná výměna výhybky na Rybníčku. Některé její části už jsou tak opotřebované, že je potřeba je ještě před zimou vyměnit. „Je nutné přikročit k postupné výměně některých částí, u nichž je vlivem každodenního provozu a chemickým ošetřováním komunikací v zimním období, již maximálně možné opotřebení, které je povoleno příslušnými technickými nor-mami,“ vysvětlila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Co to ale znamená pro cestující? V sobotu nepojedou tramvaje mezi Rybníčkem a Lidovými sady, místo nich budou jezdit autobusy. A kdo je zvyklý jet od Jablonce až na Rybníček, nebo dokonce k Viaduktu, má také smůlu, tramvaje pojedou jen na terminál do Fügnerovy ulice. Zastávka do Vratislavic a do Jablonce bude v sobotu přesunuta na druhou stranu terminálu, tedy tam, odkud dřívě jezdila.

Autoři

Štítky dpmlj, výluka, rybníček, Jablonec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdíte tramvají? Čekejte komplikace, vyměňuje se výhybka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.