Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kamioňák slepě důvěřoval navigaci. Ucpal tah na Liberec

Slepé důvěřování GPS navigacím se nevyplácí. Své o tom teď ví i řidič kamionu, který s několikatunovým kolosem nerespektoval značku "zákaz vjezdu nákladním vozidlům" v ulici Pod Vodárnou v Jablonci nad Nisou a ve čtvrtek odpoledne tam havaroval. Tím ucpal několik přilehlých ulic a zkomplikoval dopravu ve městě.

„Řidič s tahačem a návěsem jel uvedenou ulicí do Liberce, kde při míjení vozidla najel na krajnici a ta se pod tíhou tahače utrhla. Tahač se následně zasekl o hranu komunikace,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Vyproštění celé nákladní soupravy trvalo od druhé hodiny odpolední až půlnoci. Neplánovaná situace zkomplikovala dopravu mezi Jabloncem nad Nisou a Libercem, kdy touto ulicí je vzhledem k uzavírkám v ulicích Belgická a Československé armády vedena jedna z objízdných tras. Na běžné trase totiž probíhá stavba nového kruhového objezdu.

K celé situaci nemuselo dojít, kdyby řidič respektoval značku zakazující vjezd nákladních vozidel do ulice a nedůvěřoval GPS navigaci, která ho do ulice Pod Vodárnou zavedla. „Do uvedené ulice měla možnost vjet pouze nákladní vozidla, která zajišťovala dopravní obslužnost. Vzhledem k události, která by se kdykoliv mohla opakovat právě v souvislosti s povolením vjezdu pro dopravní obsluhu, byla tato dodatková tabule odstraněna. Počínaje pátkem je vjezd nákladních vozidel do ulice Pod Vodárnou zcela zakázán," uzavřela mluvčí.

Štítky Liberec, nákladní automobil, Jablonec nad Nisou, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamioňák slepě důvěřoval navigaci. Ucpal tah na Liberec  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.