Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Liberečtí strážníci budou měřit rychlost, dostanou nový radar

Vedení města plánuje bič na silniční piráty. Informativní radary se zobrazením aktuální rychlosti nebo semafory, reagující na rychlost vozidla, se často míjejí účinkem, protože mnozí z řidičů jsou místa znalí a tato zařízení ignorují. Město proto plánuje nákup nového radaru, podobného jako využívají v Jablonci nebo Turnově.

„Nákup by se měl uskutečnit do konce tohoto roku. Radar začne městská policie používat v příštím kalendářním roce,“ prozradila mluvčí libereckého magistrátu Zuzana Minstrová. Vedení města zatím nezveřejnilo místa, která budou k měření vybrána. Ty musí schválit policie.

Rada města odsouhlasila nákup radaru, který je všem řidičům dobře známý jako „bradavice.“ Snímací zařízení takovéhoto radaru je zabudováno v čelní části automobilu například městské policie. Měření rychlosti probíhá na principu Dopplerova posuvu kmitočtu. Proto tato verze měřiče rychlosti umožňuje měření za jízdy. Záznam přestupku se zobrazuje na displeji a ukládá do paměti zařízení.

Štítky liberec, policie, radar, Turnov, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí strážníci budou měřit rychlost, dostanou nový radar  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.