Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Město chce lépe zabezpečit dvě světelné křižovatky

Vedení města plánuje lépe zabezpečit dvě frekventované světelné křižovatky v Liberci. Jednou z nic je křižovatka ulic Hodkovická a Mařanova, kde dochází k nebezpečným situacím, když kříží cestu přecházejících chodců odbočující auta. Úprava režimu by měla chodcům především prodloužit zelenou.

„Problém zde vzniká, pokud chodec nestihne na zelenou přejít celý přechod a zůstane stát na některém z ostrůvků. Stává se, že se pak občas snaží vstoupit do vozovky na červený signál, a tím opět zvyšuje riziko kontaktu s projíždějícím automobilem,“ přiblížila náměstkyně primátora pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí Karolína Hrbková.

Čtěte také: Bezpečnější křižovatka Horákové a Košické? Už brzy

Upravený by měl být brzy také režim světelné křižovatky ulic Jablonecká a Kunratická. Zde by měl být v nočních hodinách nastaven noční režim, tedy blikající výstražná oranžová. K tomu město nechá posoudit dostatečnost stávajícího osvětlení, a případně doplní nasvětlení přechodů pro chodce.

„Semafory zde v noci řídí provoz, jakoby byl den. Není tak žádnou výjimkou, že na zcela prázdné křižovatce stojí ve večerních hodinách auta zbytečně, jen proto, že jim svítí červená,“ řekl náměstek pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Štítky Liberec, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce lépe zabezpečit dvě světelné křižovatky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.