Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Na Chrastavsku začala další etapa oprav silnic po povodni

Poslední úseky silnic poničených povodní v roce 2010 mezi Andělskou Horou, Novou Vsí a Mníškem se dočkají co nevidět opravy. Na více než sedmikilometrovém úseku se ve čtvrtek rozjela druhá etapa rekonstrukce, která by měla uvést do původního stavu poslední neopravenou silnici po ničivé povodni.

„Stavba se skládá ze tří etap v celkové délce zhruba 7,5 kilometru. Stavební náklady činí 151 805 130 korun bez daně,“ uvedl Petr Kadlec z Krajské správy silnice Libereckého kraje. Z celkové částky kraj zaplatí pouze patnáct procent, zbytek hradí dotace od ministerstva pro místní rozvoj.

Podle hejtmana jde o poslední opravu silnice likvidující následky povodní v roce 2010. „Chybějí už jen dva mosty v Bílém Potoce,“ doplnil hejtman Martin Půta.

Opravy za devadesát milionů se také brzy dočká silnice z osady Vítkov na Albrechtice. „Pro obyvatele osady to bude zatěžkávací zkouška, po téměř pěti letech po povodni, ale po dokončení rekonstrukce boudou mít výhodné a bezpečné spojení do Frýdlantu,“ zdůraznil starosta Chrastavy Michael Canov.

Štítky silnice, povodeň, oprava, Mníšek nad Hnilcom, Nová Ves, Andělská Hora (hrad), Petr Kadlec, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Martin Půta, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Chrastavsku začala další etapa oprav silnic po povodni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.