Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie v Libereckém kraji odhalila 16 opilých cyklistů

Policie o víkendu při kontrolách v Libereckém kraji odhalila 16 cyklistů pod vlivem alkoholu, jeden nadýchal skoro tři promile. Policie při akci zkontrolovala bezmála 150 cyklistů, informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.


Skoro tři promile nadýchal cyklista, kterého hlídka zastavila v Hradčanech na Českolipsku. Přes dvě promile měl v dechu také 44letý muž v Nové Vsi na Liberecku. Policie přestupky spojené s jízdou pod vlivem alkoholu podstoupí příslušným správním orgánům. Cyklistům, kteří nadýchali do jednoho promile, hrozí pokuta až 20.000 korun, ostatním 25.000 až 50.000 korun. "Nicméně cyklistům nemůže být zadržen řidičský průkaz, tak jak se někteří mylně domnívají," konstatovala Suchánková.

Policisté se při kontrolách o víkendu zaměřili i na vybavení jízdních kol, nedostatky mělo 20 cyklistů. "Nejčastěji to bylo chybějící osvětlení nebo odrazky," dodala mluvčí.

Podobné akce na cyklisty policisté ještě do konce prázdnin zopakují. "Celý tento týden se ale policisté zaměří na řidiče vozidel, a to v rámci celorepublikové akce, která má přispět ke zklidnění dopravy a zmírnění následků dopravních nehod," dodala Suchánková.

Napsala ČTK

Štítky policie, cyklista, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Hradčany, Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Libereckém kraji odhalila 16 opilých cyklistů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.