Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté vymění pokutové bločky za nealko piva a lékárničky

Máte v pořádku povinnou výbavu svého auta a je pro vás samozřejmost usednout za volant s nulovou hladinou alkoholu v krvi? Tak možná i vás policisté ocení nealkoholickým pivem, alkoholtestrem nebo lékárničkou. V pondělí totiž odstartovaly kampaně Řídím, piju nealko pivo a Chraň život svůj i ostatních.

První zmíněnou akci řidiči důvěrně znají, jelikož probíhá celorepublikově již několik let. Cílem je neustále upozorňovat řidiče na to, že je naprosto nulová tolerance k alkoholu za volantem.

„Již v pondělí zahájí tuto akci jablonečtí policisté. Řidiči, kteří projdou bezvadnou silniční kontrolou, obdrží od zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven, který bude na stanovišti spolu s policisty, nealkoholické pivo a tester k preventivnímu zjištění hladiny alkoholu v dechu před jízdou,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

V Libereckém kraji odstartovala také další kampaň, při které se policisté zaměřují na autolékárničky. „Pří této preventivní akci se policisté zaměří zejména na povinnou výbavu každého vozu, a to na autolékárničky. Některým již končí aspirační doba, a proto policisté řidičům, jejichž lékárnička nebude splňovat zákonné podmínky, předají lékárničku novou, s expirační dobou do roku 2017,“ uzavřela mluvčí.

Štítky pivo, lékárnička, alkohol, Český svaz pivovarů a sladoven, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vymění pokutové bločky za nealko piva a lékárničky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.