Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecko: Dva sražení chodci během půl hodiny

Tři desítky minut stačily ke dvěma vážným dopravním nehodám na Liberecku. V sobotu v osm hodin večer porazilo osobní auto chodce přebíhajícího silnici u obchodního centra Delta v Liberci. O půl hodiny později dostali záchranáři zprávu o dalším přejetém muži u Nového Města pod Smrkem.

O první nehodě jste nás informovali vy, čtenáři Liberecké Drbny. "Na Fugnerce před chvílí někoho srazili ve směru od Šalďáku v místě, kde se kolej a silnice rozdvojují. Je tam hafo lidí a auta musejí zpomalovat, tak by bylo dobré o tom informovat, ať tam někdo nevlítne," napsal krátce po osmé hodině jeden ze čtenářů. 

Čtěte také: Chodkyni srazilo u Delty auto. Řidič nejspíš ze strachu ujel

Staršího muže převezla záchranná služba do liberecké nemocnice. "Sraženého chodce jsme převezli na oddělení traumatologie s podezřením na nitrolebeční poranění," doplnila mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová. Podle ní muž utrpěl také pohmoždění hrudníku.

O pár minut později přejelo osobní auto dvaatřicetiletého muže nedaleko Nového Města pod Smrkem ve směru na Hajniště. Chodec zůstal podle prvních informací po nehodě zaklíněn pod autem. I on utrpěl těžká poranění. "Do liberecké nemocnice jsme ho převezli v bezvědomí na řízené plicní ventilaci s poraněním hlavy a hrudníku," dodala mluvčí záchranky.

Příčina nehody zůstává v šetření. Podle neověřených informací mohl řidič jen těžce nehodě zabránit. Muž měl lěžet na silnici, nejspíš pod vlivem alkoholu.

Štítky Liberecký kraj, silnice, Nové Město pod Smrkem, havárie, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecko: Dva sražení chodci během půl hodiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.